ZAGREBAČKI BADMINTONSKI SAVEZ
Savska cesta 137 (IV. kat), 10000 Zagreb

tel. 091 2606 957

internet: www.zabad.hr
e-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

IBAN: HR63 23400091110908376
MB: 3874320
OIB: 24136857762

ARHIVA VIJESTI:

2017., 2016., 2015., 2014.2013., 2012., 2011., 2010., 2009., 2008., 2007., 2006., 2005., 2004., 2003., 2002.

 

 

 

 

22. veljače

 

PODSJETNIK UZ UPUTE ZA FINANCIJSKU REALIZACIJU 

Na početku novog ciklusa financijske realizacije ponavljamo poveznicu na Upute SSGZ-a. Posebno podsjećamo na obvezne privitke uz zahtjeve vezane za natecanja i molimo da se ta obveza poštuje kako ne bismo podneske dobivali na doradu:
1. Raspis za natjecanje
2. Kopija uplate kotizacije, takse
3. Kopija računa za smještaj
4. Kopija računa za prehranu
5. Kopija računa za prijevoz
6. Bilten s natjecanja

 

20. veljače


ZAPISNIK I ODLUKE IX. SJEDNICE UO-a

Zapisnik i odluke posljednje sjednice UO-a objavljen je u rubrici Akti Saveza. Podsjećamo - iduća sjednica na rasporedu je 1. ožujka i do tada treba podnijeti prijedloge za Razvojne programe i podneske po Pravilniku o raspodjeli.


ČIMBUR U RAZVOJNIM PROGRAMIMA HOO-a

Vijeće HOO-a na svojoj XIII. sjednici održanoj početkom ovog mjeseca odlučilo je uvrstiti voditelja naše kadetske selekcije - i izbornika nacionalnog Saveza - Igora Čimbura na radno mjesto trenera za razvoj badmintona za 2018. godinu. To je nesumnjivo važna vijest i za našeg trenera i za HBS, ali i za ZBS. Naime time se zatvara sporazum dvaju uprava iz prošloga mandata kojim je ZBS preuzeo angažman tadašnjeg trenera za razvoj Silvija Jurčića, a HBS se obvezao angažirati drugoga stručnjaka na to mjesto. Ujedno, u poziciji Igora Čimbura otvara se i mogućnost nadogradnje toga dogovora postupnim prerastanjem gradske selekcije u nacionalnu. Takav interes u ZBS-u već duže postoji o čemu je bilo rasprave i na prošlotjednoj sjednici UO-a Saveza, pa se uskoro očekuje i konkretan prijedlog našeg UO-a.

 

15. veljače

ODRŽANA IX. SJEDNICA UO-a

Večerašnja sjednica Upravnog odbora imala je prvenstveni zadatak riješiti obveze Saveza koje su dospijevale s 15. o.m. U tom smislu UO je odobrio prijedlog programske razrade sredstava Saveza za 2018. godinu, koji je odmah poslije sjednice poslan SSGZ-u, te pregledati finacijska izvješća našeg knjgovodstva, koja su također proslijeđena SSGZ-u. 

U vezi roka istaknutog u Javnom pozivu za razvojne programe (v. obavijesti od 10. o.m.) odlučeno je da će se iduća sjednica UO-a održati 1. ožujka pa se svi zainteresirani pozivaju da svoje podneske dostave do toga datuma kako bi se odluka mogla donijeti do roka koji nam je postavio SSGZ.

Zapisnik i odluke sjednice objavit ćemo uskoro.

 

PODSJETNIK - ROK ZA PODNESKE PREMA PRAVILNIKU O RASPODJELI 

Podsjećamo da prema Pravilniku o raspodjeli sredstava za natjecanja rok za podneske klubova istječe 1. ožujka (članak 5). Pravilnik se nalazi u rubrici Akti Saveza.

 

12. veljače

 

IX. SJEDNICA UO-a - POZIV 

Na osnovu Statuta Saveza, članak 34, predsjednik Saveza Šime Zekan sazvao je IX. sjednicu Upravnog odbora Saveza za četvrtak, 15. veljače 2018., s početkom u 17.30 sati, uz sljedeći prijedlog dnevnog reda:

1. Ovjera zapisnika i odluka VIII. sjednice

2. Izvješće o radu za predhodno razdoblje

2.1 Izvješće o izvršenju odluka sa VIII. sjednice

2.2 Programsko izvješće

2.3 Financijsko izvješće

3. Razrada plana za iduće razdoblje.

3.1 Programski plan

3.2 Financijski plan - prijedlog razrade za 2018.

3.3 Priprema Godišnje skupštine

4. Izvješće Inventarne komisije

5. Razno

Molimo odbornike koji nisu u namjeri ili mogućnosti dolaska na sjednicu da o tome na vrijeme izvijeste.

 

II. KRUG ZAGREBAČKE LIGE - IZVJEŠĆE 

Drugim krugom nastavljena je Zagrebačka badmintonska liga. Nastupilo je 75 igrača, a na postolje su se uglavnom  penjali igrači kojima to prošli put nije uspjelo. Poredak prvoplasiranih:

- dječaci 1-4. razred:  1. Fran Farkaš, 2. Luka Karamatić, 3. Bruno Pelikan

- djevojčice 1-4. razred: 1. Stela Devčić, 2. Rania Vindiš, 3. Dora Ileković

- dječaci 5-6. razred:  1. Hrvoje Mavriček, 2. Borut Patčev, 3. Ivan Nimac

- djevojčice 5-6. razred: 1. Petra Todorić, 2. Jona Lordanić, 3. Nina Duraković

- dječaci 7-8. razred: 1. Krešimir Petričević, 2. Tin Peteranec, 3. Josip Puharić

- djevojke 7-8. razred. 1. Nera Novosel, 2. Maja Sekulić, 3. Doris Rako

- srednjoškolci: 1. Marcel Miletić, 2. Mihaela Mesarov, 3. Antonio Klemić

Bilten natjecanja se nalazi u rubrici Školski badminton. Iduće natjecanje je na rasporedu u nedjelju 11. III. (mala promjena u odnosu na najavljeni termin).

 

KONDICIJSKA PRIPREMA SPORTAŠA 2018.   

Zagrebački treneri i drugih stručni kadrovi pozvani su na 16. međunarodnu konferenciju „Kondicijska priprema sportaša“, koja će se održati na KIF-u, 23. I 24. veljače 2018. godine. Molimo klubove da sudjelovanje svojih trenera prijave u Savez najkasnije do srijede, 21. veljače o.g. 

 

10. veljače

 

JAVNI POZIV ZA RAZVOJNE PROGRAME 

SSGZ je na svojim stranicama objavio Javni poziv za dodjelu financijskih potpora za sufinanciranje razvojnih programa mladih za 2018. godinu, Savezi su svoje podneske po pozivu dužni dostaviti do 9. ožujka o.g.

 

STIGLA PRVA DVANAESTINA

Prva 12-ina, doduše nekompletna, jer razrada financijskog plana SSGZ-a još nije usvojena, stigla je na račun Saveza i proslijeđena je korisnicima. Ujedno gradski savezi su pozvani da do 15. o.m. predlože svoju razradu financijskog plana, u okvirima sredstava za 2017.

 

ARHIVA OBAVIJESTI SAVEZA

Obavijesti iz 2017. su arhivirane (poveznica u lijevom stupcu). Ujedno pozivamo sve koji bi željeli da ih dodamo ili uklonimo s popisa primatelja ovih obavijesti, da pošalju takav zahtjev na tajništvo Saveza. 

 

30. siječnja

 

ZAGREBAČKA LIGA - II. KRUG, POZIV

Drugi krug Zagrebačke lige 2017-18. održava se 10. veljače na Velesajmu. Poziv je u rubrici Školski badminton.

19. siječnja

 

PRAVDANJE SREDSTAVA ZA 2017. - UPUTE SSGZ-a  

Kako svake tako je i ove godine potrebno opravdati namjensku potrošnju proračunskih sredstava doznačenih za proteklu godinu. S tim u vezi u nastavku su naputci analitike SSGZ-a.

Generalna obveza svih korisnika proračunskih sredstava je upisati sve namjenske troškove u aplikaciju za pravdanje namjenske potrošnje prema realiziranim R1 računima s opisima troškova i iznosima, za koje se je u 2017. g. dostavljalo pripadajuće račune i bankovne izvode prilikom traženja refundacija i akontacija.

Sve nove i još neopravdane troškove također na isti način treba upisati u aplikaciju i dostaviti kopije računa s dokazom plaćanja u Sportski savez Grada Zagreba.

Potrebno je opravdati 100% primljenih sredstava (ne više) za svaku programsku namjenu zasebno, s rokom do 31. 1. 2018. g.

Nadalje je obavezno do 15. veljače 2018. dostaviti u elektronskom obliku na e-mail adresu    Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.    :

                - PROR-POT obrazac za 2017. g.

                - Analitičke kartice prihoda i rashoda po projektima ili knjigu primitaka i izdataka za korisnike s jednostavnim knjigovodstvom

             - IP obrasce za plaće-primanja za cijelu 2017. g. za sve osobe koje su plaću ili prihode primali iz sredstava programa javnih potreba u sportu (ne treba dostavljati IP obrasce za zaposlene osobe koji su u sportskim savezima i klubovima plaću ili naknadu primali iz drugih osnova financiranja).

Svakako treba podsjetiti da će se, prema naputku iz Gradskog ureda za sport i mlade, sredstva koja nisu namjenski opravdana morati vratiti, tj. za toliko će se umanjiti doznačavanje sredstva iz Programa javnih potreba u sportu za 2018. g.

 

16. siječnja

 

LUKI BANU URUČENA MEDALJA SSGZ-a  

SSGZ priredio je 11. prosinca na pozornici na Jelačićevom trgu dodjelu medalja svim mladim sportašima koji su ostvarili odličja na evropskim i svjetskim natjecanjima u 2017. Kako je Evropski kup  (cIrcuit) mlađih juniora završavao tek pred Božić, naš najuspješniji igrač podmladka Luka Ban (Medvedgrad 1998) nije mogao biti među dobitnicima. No, nakon što je Luka u konačnom poretku zauzeo drugo mjesto među pojedincima, danas je priređena dodjela u prostorijama SSGZ-a. Na fotografiji  gđa Višnja Uradin Brajdić, voditeljica  odnosa s javnošću SSGZ-a, uručuje Luki medalju i prigodni poklon. 

 

13. siječnja

 

SELEKCIJA NASTAVLJA PO PLANU

Nacionalni izbornik Igor Čimbur obavješćuje o prvom ovogodišnjem okupljanju gradske kadetske selekcije. 

Kamp kadetske selekcije održao se 8.-12. siječnja 2018.  u Badmintonskom centru Turbo limač. Na kampu nam se pridružila gošća iz Velike Gorice Jelena Buchberger te najbolji hrvatski igrači - Zvonimir Đurkinjak, Filip Špoljarec i Luka Ban - kao sparing partneri. Kamp je prošao u radnoj atmosferi, a naglasak je bio na tehnici te sparing mečevima. Pohvalio bih ovim putem sve igrače na trudu i zalaganju uz skoro viđenje na novom kampu. 

 

12. siječnja

 

FINANCIJSKO IZVJEŠĆIVANJE U APLIKACIJI SSGZ-a

Obavješćujemo klubove na koje se to odnosi da financijsko izvješće za proračunska sredstva primljena u 2017. mora biti ažurirano najkasnije u ponedjeljak 15. o.m.

 

10. siječnja

 

NOVI RAČUN SAVEZA

Obavješćujemo da je novi transakcijski račun Saveza otvoren u Privrednoj banci Zagreb pod IBAN-om HR 63 2340 0091 1109 0837 6 . Stari račun zatvorit ćemo unutar nekoliko sljedećih dana.

 

NATJEČAJI GRADA ZAGREBA

Grad je raspisao natječaj za Nagradu grada Zagreba. Rok za prijedloge je do 1. veljače, a opširnije informacije šaljemo na zahtjev.


REALIZACIJA SREDSTAVA IZ 2017. 

Dopis Stručne službe SSGZ-a u nastavku: 
Kako je završila financijska 2017. godina, ovim putem vas podsjećamo na „Uputu za financijsku realizaciju programskih aktivnosti iz financijskog plana Sportskog saveza Grada Zagreba u koje participiraju gradski savezi i sportski klubovi“ od 25. 3. 2017. (na web stranici SSGZ-a), a naročito točke 5.1. i 5.2.
5.1. Financijska godina i programske aktivnosti završavaju sa 31. prosinca tekuće godine.
5.2. Podnošenje programskog zahtjeva iz prethodne godine moguće je iznimno u tekućoj godini do 15. siječnja samo za programske aktivnosti koje su se održale u razdoblju od 20. prosinca – 31. prosinca prethodne godine.
Stoga vas upućujemo da za nerealizirana sredstva možete podnijeti zahtjev za realizaciju, sukladno odredbama Uputa(kopije računa, potvrda plaćanja).